maćuhice

Maćuhice

800 480 Iris MBM

Maćuhice se u našim  krajevima najčešće sade tijekom jeseni i ranog proljeća, unoseći živost u tmurne i kratke dane intenzivnim bojama svojih srcolikih cvjetova .

Osim za sadnju u vrtne gredice, odličan su izbor za uređenje balkona jer dobro uspjevaju posađene u raznovrsne posude i balkonske žardinjere. U proljeće posebno lijepo izgledaju u kombinaciji sa jagacima i proljetnim lukovičastim cvijećem, ili uz patuljaste četinjače unutar vrtnih kamenjara.

Maćuhice nisu zahtjevne za uzgoj: odgovara im hladno vrijeme, a posađene u rahlu i humusom bogatu  vrtnu zemlju, na sunčanom ili polusjenovitom mjestu, cvasti će sve dok im temperature ne postanu previsoke. Proizvode se u širokoj paleti boja, a u vrtnim centrima najčešće se mogu pronaći raznobojni hibridi krupnocvjetnih (Viola x wittrockiana) i sitnocvjetnih maćuhica (Viola cornuta), a posljednjih se godina na tržištu mogu pronaći i hibridi valovitih latica, te poluviseći hibridi koji posebno bujno cvatu i lijepo izgledaju u visećim balkonskim posudama.

Koje ćete odabrati ovisi o dizajnu vaše gredice ili balkonske posude, vašoj omiljenoj boji  i cvjetnoj kombinaciji. Zato, prepustite se mašti i započnite proljeće maćuhicama.

Ova web stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, analize posjeta i korištenja društvenih mreža. Uz daljnje korištenje, prihvaćate korištenje kolačića ili saznajte više.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje ili putem postavki vašeg web preglednika.

Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Da biste koristili ovu web stranicu koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog razloga učinkovitosti koristimo Cloudflare kao CDN mrežu. Time se sprema kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki na temelju svakog klijenta. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Decline all Services
Accept all Services
X