biljke za tamni prostor

Biljke za tamnije prostore

800 480 Iris MBM

U tekstu koji slijedi saznajte koje biljke možete držati u prostorijama sa malo dnevnog svjetla, kao što su uredi ili hodnici, a čine stalni asortiman u MBMovoj ponudi sobnog bilja.

BILJKE ZA TAMNIJE PROSTORE

1. Sansevieria (sanseveria)

Jedna od najomiljenijih sobnih biljaka zbog lakoće održavanja. Dobro podnosi sjenovit položaj i suhi zrak. Tokom zime ju je dovoljno zaliti jednom mjesečno, ne tolerira vlažnu zemlju jer onda počinje trunuti. U MBM Vrtnim centrima imamo stalnu ponudu više vrsti sanseveria.

2. Zamioculcas

Ova biljka više voli manjak svjetla nego višak, te ju je najbolje smjestiti u sjenoviti položaj, a zalijevati je maksimalno jednom mjesečno. Osim što je vrlo jednostavna i nezahtjevna za održavanje, za ovu biljku postoji vjerovanje da donosi novac i sreću pa je zbog nabrojanih karakteristika omiljena biljka za urede i poslovne prostore.

3. Aspidistria

Vrsta za početnike ili one zaboravljive koji se ne stignu često baviti svojim sobnim (ili uredskim) biljem. Dobro podnosi sjenovito mjesto sa malo dnevnog svjetla, prašinu i dim, a zalijevati je treba rijetko jer bolje podnosi sušu nego vlagu, pogotovo ako je u prostoriji niža temperatura.

4. Aglaonema

Dekorativna biljka poznata zbog svog prekrasnog lišća, a vrlo omiljena u uredima radi lakog održavanja. Dobro podnosi sjenovito mjesto bez direktnog sunca, iako joj neće škoditi ni ako je ponekad ostavite na svjetlom mjestu. Ljeti treba zaljevanje jednom tjedno, a tokom zime po potrebi, odnosno kada primjetite da je zemlja suha.

…..JOŠ NEKE TRADICIONALNE UREDSKE BILJKE

1. Yucca

Juka je vrlo prilagodljiva dekorativna, sobna biljka, koja dobro podnosi suhi i topli zrak, ali i hladnije temperature. Potrebno joj je svijetlo mjesto na direktnom suncu i ne prečesto zalijevanje (prosječno svakih 14 dana).

2. Nolina (Slonova noga)

Zbog svoh neobičnog i egzotičnog izgleda jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka. Zahtjeva svijetlo mjesto sa dosta direktnog sunca. Zalijevati ju treba jako rijetko jer više voli suhu zemlju nego vlažnu (dovoljno je jednom mjesečno).

3. Dracena

Biljka popularna zbog svoje pristupačne cijene, i lakog održavanja. Traži svijetlo mjesto i zaljevanje prosječno jednom u 10 dana.

4. Ficus

Idealna biljka za svaki uredski prostor. Traži svjetlo mjestom redovito zalijevanje (barem jednom tjedno), mjesto bez propuha, a ne voli selidbu sa jednog mjesta u prostoru na drugi nakon što se adaptirao na prvotno mjesto.

Ova web stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, analize posjeta i korištenja društvenih mreža. Uz daljnje korištenje, prihvaćate korištenje kolačića ili saznajte više.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje ili putem postavki vašeg web preglednika.

Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Da biste koristili ovu web stranicu koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog razloga učinkovitosti koristimo Cloudflare kao CDN mrežu. Time se sprema kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki na temelju svakog klijenta. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Decline all Services
Accept all Services
X