biljke prociscivaci

Biljke kao pročišćivaći zraka

800 480 Iris MBM

PROČIŠĆIVAĆI ZRAKA

Skupina biljaka koje su omiljene u uredima zbog svojstva pročišćavanja zraka u zatvorenim prostorijama.

3 su glavna obilježja:

• Neutraliziraju štetne plinove

• Poboljšavaju vlažnost zraka

• Stvaraju zdraviju unutarnju klimu

1. Spathiphyllum  (hrv. Jedarce) „Najomiljenija uredska biljka“

Spatifilum upija elektrostatičku energiju koju emitiraju tehnički uređaji i pretvara je u kemijsku energiju koju koristi za vlastite metaboličke procese i rast, a u MBM je možete naći stalnoj ponudi sobnog bilja. Voli polusjenovit do sjenovit položaj (nikako direktno sunce) i vlažnu zemlju koju treba zalijevati jednom tjedno.

2. Nephrolepis (hrv. Paprat)

Jedna od najstarijih biljnih vrsta na Zemlji, zbog svog lijepog lišća vrlo popularna uredska biljka koju možete naći u MBM-ovoj stalnoj ponudi sobnog bilja. Paprat pročišćava zrak od štetnih formaldehida, a u uredu ga treba smjestiti na mjesto sa dovoljno dnevnog svjetla a zemlju održavati vlažnom zalijevajući je dva puta tjedno.

3. Chrysalidocarpus (Areca, Areka)

Najpoznatija sobna palma, zemlja joj treba stalno biti vlažna što znaći da treba redovito i često zaljevanje. Ovas biljka će Vaš prostor očistiti od ksilona i formaldehida. U MBM je imamo u stalnoj ponudi sobnog bilja.

4. Calathea

Ova biljka sa prepoznatljivim dekorativnim listovima će tolerirati i slabije osvjetljenje u uredima okrenutim prema sjevernoj ili istočnoj strani, a ima snažna svojstava pročišćavanja zraka od formaldehida i štetnih ispušnih plinova. Voli vlažnu zemlju te ju je potrebno redovito zaljevati, kako zemlja nebi postala suha. U MBM Vrtnim centrima se nalazi u stalnoj ponudi sobnog bilja.

5. Hedera (hrv. Bršljan)

Poznata je zbog svojeg jedinstvenog svojstva pročišćavanja zraka od fekalnih čestica i formaldehida, a dobro će uspijevati u polusjenovitom uredu i pod umjetnim osvjetljenjem. U uredu ili hodniku će biti lijep ukras kao viseća biljka. Potrebno ju je redovito zalijevati, kada primjetite da je zemlja suha. U MBM je imamo u stalnoj ponudi sobnog bilja.

Ova web stranica koristi kolačiće (Cookies) u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, analize posjeta i korištenja društvenih mreža. Uz daljnje korištenje, prihvaćate korištenje kolačića ili saznajte više.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Kontrolirajte svoje osobne kolačiće ovdje ili putem postavki vašeg web preglednika.

Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima.

Da biste koristili ovu web stranicu koristimo sljedeće tehnički potrebne kolačiće
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zbog razloga učinkovitosti koristimo Cloudflare kao CDN mrežu. Time se sprema kolačić "__cfduid" za primjenu sigurnosnih postavki na temelju svakog klijenta. Ovaj kolačić je strogo potreban za Cloudflareove sigurnosne značajke i ne može se isključiti.
  • __cfduid

Decline all Services
Accept all Services
X